SKRIVET: 2012-03-09, kl 20:10:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

ett rykande äpple

Som vissa av er som läser min blogg kanske vet, så har jag pollenallergi och frukt/grönsaksallergi.
Vi ska börja med en diet nästa vecka, där man måste äta samma schema varje vecka och får inte byta ut något, ska berätta mer om hur den här dieten går till en annan dag. Men där i alla fall, måste man äta äpple. Detta blev ju direkt ett problem för mig. Men utav erfarenhet (t.ex äppelpaj, kokta morötter) så vet jag att jag kan äta frukt och grönsaker som är tillagade, utan problem! Så därför prövade jag att micra ett äpple nyss och det gick relativt bra att äta de, i alla fall de delar som hade börjat koka av äpplet.
Jag googlade på fruktallergi och fick ett väldigt bra svar, hur man kan va allergisk mot all frukt och grönt när det är otillagat.


"Björkpollen - korsallergi
Ungefär hälften av dem som har björkpollenallergi
är också överkänsliga mot någon frukt, nöt eller grönsak.
Det beror på att dessa har proteiner som liknar björkpollenets proteiner.Besvär av hasselnötter och äpplen är vanligast, men en del kan få besvär av mandel och andra nötter som valnötter och paranötter.
En del stenfrukter som körsbär, plommon, persikor och aprikoser kan ge besvär.
Korsallergi mellan björkpollen och selleri eller morot förekommer. Det visar sig ofta som klåda i munnen, svalget och svullna läppar.
Den som är allergisk brukar tåla upphettade eller kokta frukter och grönsaker bättre än okokta. Då förstörs det protein som ger besvär.""


Fanny

Känner igen mig mer än väl :( Har nyss avslutat mina utredningar och jag är extrem pollenallergiker med allergi mot stenfrukter, såsom äpple o päron, sen också nötter o mandel osv. Fy fy. Antar det är någon liknande skit du har! :(PUBLICERAT: 2012-03-10, 08:42:04 | URL: http://fimas.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: