SKRIVET: 2009-09-24, kl 22:04:34 | PUBLICERAT I: Allmänt
you and me, always you and meEftersom det är fredag i morrn så fixade jag och pappa panncotta precis. Jag har blivit en riktigt mästare i köket sen vi började med GI. Bortsett från i morse när jag brände bacon och höll på att elda upp hela spisen, haha! Man lär sig av sina misstag. Tänkte ialf guida er igenom den så väääääldigt avancearde fixande av pannacotta. Se och lär :)
Börja med att lägga två gelatinblad i vatten.
sen blandar du ihop 5 dl vispgrädde eller grädde med ½ dl sötningsmedel.
Sen delar du en vaniljstång och pillar ut all vanilj. Och häller sen i all vanilj i kastrullen.
Låt det bara börja bara koka upp. Ta sen bort den från plattan och
lägg i gelatinbladen som legat i vatten i ungefär fem minuter.
Rör om så att gelatinbladen smällter och så att all vanilj är söndersmulad.
Häll upp i små skålar och ställ in i kylen. Ska minst stå inne i tre timmar.
Voila! Lätt som en plätt ;)
Börja med att lägga två gelatinblad i vatten.
sen blandar du ihop 5 dl vispgrädde eller grädde med ½ dl sötningsmedel.
Sen delar du en vaniljstång och pillar ut all vanilj. Och häller sen i all vanilj i kastrullen.
Låt det bara börja bara koka upp. Ta sen bort den från plattan och
lägg i gelatinbladen som legat i vatten i ungefär fem minuter.
Rör om så att gelatinbladen smällter och så att all vanilj är söndersmulad.
Häll upp i små skålar och ställ in i kylen. Ska minst stå inne i tre timmar.
Voila! Lätt som en plätt ;)